Zwangerschap

Medische begeleiding
Consultaties, onderzoeken en monitoring

Als vroedvrouw begeleid ik de normale zwangerschap. Daar horen ook de routine bloed en urine onderzoeken bij, alsook een uitstrijkje en zo nodig het monitoren van harttonen en contracties op het einde van de zwangerschap.

Zo gauw je een vermoeden hebt dat je zwanger zou kunnen zijn kan je mij mij terecht voor een urine-test en een bevestigend bloedonderzoek. We bespreken de eerste weken van de zwangerschap en de lichamelijke veranderingen die zwanger zijn met zich meebrengt. Keer per keer word je op een holistische wijze begeleid en zo nodig word je voor specifieke of bijkomende onderzoeken doorverwezen naar je behandelende arts of verloskundige afdeling.


 

Voorbereiding en informatie
Individuele voorbereiding en groepslessen

Vanaf de eerste dag dat je weet dat je zwanger bent word je overspoeld door vragen. Bij individuele voorbereiding op de zwangerschap, de geboorte en het ouderschap gaan  we uit van jouw vragen en noden. 

In groep bespreken we de volgende aspecten:
- gezond zwanger zijn en blijven
- praktische voorbereiding op arbeid, bevalling en de eerste weken na       de bevalling 
- de bevalling zelf
- de zorg en voeding voor je baby

Hoogrisicozwangerschap
Moeilijkheden opvangen 

Als de zwangerschap moeilijker verloopt kan de arts je bijkomende opvolging voorschrijven. Soms moet je strikte bedrust aanhouden. Vaak wordt een thuishospitalisatie overwogen na een verblijf in het ziekenhuis. Ook hier ben ik er om je specifieke zorgnoden op te vangen. In overleg met de arts bekijken we hoe we je zwangerschap zo veilig en zo comfortabel mogelijk kunnen laten verlopen. Uiteraard sta ik in voor de bijkomende medische opvolging en monitoring, maar tegelijk gaan we verder met de voorbereiding en geef ik specifieke uitleg over je zwangerschap en bevalling. Ik denk mee om eventueel bijkomende hulp aan huis te organiseren (huishouden, kinderopvang, maaltijden)
Het doel is om zo veel mogelijk stress bij je weg te halen zodat jij je kan toeleggen op je gezondheid en die van je baby.

Vragen? Stel ze hier gerust.

© Copyright 2021 HI Consulting BV. All Rights Reserved.

Built with Mobirise bootstrap web themes